Taekwondo takmičenje „BUGOJNO OPEN 2016“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U subotu 7. maja 2016. godine u Kulturno sportskom centru Bugojno biće održano međunarodno taekwondo takmičenje pod nazivom „BUGOJNO OPEN 2016“.

Organizator turnira je Taekwondo klub „Bugojno“ iz Bugojna. Takmičenje se održava za sve uzraste: vrtićanci, mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori u tri discipine: borbe, kick i forme (poomsae) na pet borilišta (tatamija).

Takmičenje počinje u subotu od 08.00 sati vaganjem takmičara, koje će trajati do 09.00 sati kada će biti održan sastanak sudaca i trenera, koji će trajati do 09.30 kada je predviđeno otvaranje turnira intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te obraćanjem Načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića koji će i otvoriti turnir.

U 10.00 sati bi trebale početi eliminacione borbe koje će trajati do 14.00 sati kada je planirana pauza do 15.00 sati kada su predviđene polufinalne i finalne borbe podjela koje će trajati do 18.00 sati kada će biti podjela medalja, diploma i drugih nagrada.

Na turniru se očekuje od 250 do 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Generalni pokrovitelj turnira je Općina Bugojno, a sponzori su: Best d.o.o. Travnik, Nur-export d.o.o. Bugojno, Medžlis IZ Bugojno, Dura commerc Bugojno, Sultan drinks, Štampa Bugojno, Etna sport, Standard plast Bugojno, Restoran “Dva šofera” Vitez, Foto- studio “Amir” Bugojno, Veterinarska stanica Bugojno i Profi rent Bugojno. 

Medijski pokrovitelji su Radio televizija Bugojno i portali www.bug.ba i www.bugojno-danas.info.