Takmičenje iz matematike u Prvoj OŠ Jaklić Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Prva OŠ Jaklić, bila je protekle subote domaćin kantonalnog takmičenja iz matematike za osnovne škole koje rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Učešće na ovom takmičenju uzele su sve osnovne škole sa područja SBK- a u kojima se nastava odvija po hrvatskom planu i progamu.Prije samog početka takmičenja upriličena je prigodna svečanost otvaranja na kojoj su se prigodnim riječima obratili direktorica škole domaćina Sanela Kolovrat te zamjenik kantonalne ministrice obrazovanja Zoran Matošević te predstavnici Udruženja „Rudjer Bošković“ iz Mostara koje je , zajedno sa resornim ministarstvom obrazovanja i organizator ovog takmičenja.

Kantonalno takmičenje iz matematike je organizovano samo za učenike osmih razreda, a najbolje rezultate, odnosno prvo mjesto osvojili su upravo bugojanski učenici. Ruža Jurič, učenica Prve OŠ Jaklić Bugojno je bila najbolja u kategoriji osmih razreda devetogodišnjeg obrazovanja, drugo mjesto je pripalo Krešimiru Đikiću iz OŠ „Uskoplje“, a treće Franu Mrkonjiću iz OŠ „Žepče“. U kategoriji osmih razreda osmogodišnjeg obrazovanja najbolja je bila Sara Lukić, učenica osmog razreda Prve OŠ Jaklić Bugojno , drugoplasirani je Anton Ladan iz OŠ „13.rujan“ Jajce dok je treće mjesto osvojila Irena Lujić , učenica OŠ „Bila“ iz Nove Bile. 

 

40