Teatar Fedra učestvuje na festivalu “Zmajeve dječije igre” u Novom Sadu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Članovi Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno učestvovat će na ovogodišnjim „Zmajevim dečjim igrama“ u Novom Sadu i prestavljati našu zemlju na ovo poznatom medjunraodnom dječijem festivalu.

Na ovogodišnjim, šezdesetim po redu, „Zmajevim dečjim igrama“, grad Bugojno i Bosna i Hercegovina, zahvaljujući članovima Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno , imaju svoje predstavnike. „Zmajeve dečije igre“ su najstariji festival ovog tipa u Evropi koji obuhvata sve vidove dječijeg stvaralaštva od teatarskih predstava, performansa, književnosti, muzike i ostalih vidova stvaralaštva za i o djeci.

Veliko zadovoljstvo i gradu Bugojnu, ali i Bosni i Hercegovini treba pričinjavati činjenica da će u okviru junskog ovogodišnjeg festivalskog programa i djeca iz našeg grada i zemlje, djeca sa Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno odigrati predstavu „ KONTROLNI“ koju su namjenski pripremali za predstavljanje na ovom festivalu.

Festival „ZMAJEVE DEČIJE IGRE“ ove godine traje od 07. do 11.juna, a ekipa predstave „Kontrolni“ izvodi je već sutra 06. juna u Šidu, na Mini pozorišnom festivalu za djecu “Na putu ka Zmaju“ u bajkovitom ambijentu u dvorištu Ruskog dvora.

U predstavi „KONTROLNI“ igraju : Dina Mekić, Sara Rustempašić, Azra Horozović,Larisa Burko, Imran Nuspahić,Iman Hadžiabdić, Letizia Pličanić, Adnan Ljubunčić, Imran Ferizović,Hana Jusić, Hena Zukić,Lamija Muratspahić i Merjem Jusufbašić.

Režiju ove predstave potpisuje profesorica Senada Milanović, a ekipu odraslih učesnika na ovom festivalu čine i : Edin Ćatić Bato, Vernesa Manov, Amel Ugarak i Ilhana Bušatlić. Kako ističu u Teatru Fedra, gostovanje u Šidu i Novom Sadu čini mozaik ovogodišnjih predstava na sceni Teatra FEDRA Bugojno još bogatijim.