Teatar Fedra učestvuje na festivalu “Zmajeve dječije igre” u Novom Sadu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Članovi Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno učestvovat će na ovogodišnjim „Zmajevim dečjim igrama“ u Novom Sadu i prestavljati našu zemlju na ovo poznatom medjunraodnom dječijem festivalu.

Na ovogodišnjim, šezdesetim po redu, „Zmajevim dečjim igrama“, grad Bugojno i Bosna i Hercegovina, zahvaljujući članovima Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno , imaju svoje predstavnike. „Zmajeve dečije igre“ su najstariji festival ovog tipa u Evropi koji obuhvata sve vidove dječijeg stvaralaštva od teatarskih predstava, performansa, književnosti, muzike i ostalih vidova stvaralaštva za i o djeci.

Veliko zadovoljstvo i gradu Bugojnu, ali i Bosni i Hercegovini treba pričinjavati činjenica da će u okviru junskog ovogodišnjeg festivalskog programa i djeca iz našeg grada i zemlje, djeca sa Dječije scene Teatra FEDRA Bugojno odigrati predstavu „ KONTROLNI“ koju su namjenski pripremali za predstavljanje na ovom festivalu.

Festival „ZMAJEVE DEČIJE IGRE“ ove godine traje od 07. do 11.juna, a ekipa predstave „Kontrolni“ izvodi je već sutra 06. juna u Šidu, na Mini pozorišnom festivalu za djecu “Na putu ka Zmaju“ u bajkovitom ambijentu u dvorištu Ruskog dvora.

U predstavi „KONTROLNI“ igraju : Dina Mekić, Sara Rustempašić, Azra Horozović,Larisa Burko, Imran Nuspahić,Iman Hadžiabdić, Letizia Pličanić, Adnan Ljubunčić, Imran Ferizović,Hana Jusić, Hena Zukić,Lamija Muratspahić i Merjem Jusufbašić.

Režiju ove predstave potpisuje profesorica Senada Milanović, a ekipu odraslih učesnika na ovom festivalu čine i : Edin Ćatić Bato, Vernesa Manov, Amel Ugarak i Ilhana Bušatlić. Kako ističu u Teatru Fedra, gostovanje u Šidu i Novom Sadu čini mozaik ovogodišnjih predstava na sceni Teatra FEDRA Bugojno još bogatijim.