Teatarski festival “FEDRA”: Gradsko pozorište Trebinje izvelo predstavu “Ministarka”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u okviru 44.Teatarskog festivala Fedra izvedena predstava “Ministarka” Branislava Nušića kojom su glumci iz Gradskog pozorišta Trebinje bugojanskoj publici predstavili Nušićevu “šalu u četiri čina” koja je prvi put prikazana u beogradskom Narodnom pozorištu daleke 1923. godine.

Predstavu i adaptaciju uradio je Željko Milošević koji se na malo drugačiji način poigrao sa klasikom Branislava Nušića smiještajući glumce u Kazneno-popravni dom.

“Ovo nije klasična gospođa ministarka već adaptiran tekst u određenim stvarima, pristupom prilagođen uzrastu mlađe populacije i vjerujem da smo uradili zanimljiv pozorišni projekat, predstava je izvođena i u drugima gradovima, dobili smo pozitivne kritike publike o čemu svjedoče nagrade i pohvale koje smo dobili”, rekao je režiser Milošević.

U predstavi igra mlada i talentovana grupa glumaca, a to su: Milica Milošević, Igor Rončević, Katarina Ćorović, Filip Anđelić, Sara Kolak, Sara Popadić, Mitar Milićević, Stefana Petković, David Popadić, Maja Tarailo, Anasatasia Andrić, Marko Šekarić pod vodstvom Željka Miloševića.

Mitar Miličević, koji je igrao Peru Pisara i Katarina Čorović, u ulozi Dare naglasili su pozitivno iskustvo tokom pripreme same predstave.

Za večeras je planiran bogat prateći program: 

U 19.00 sati pozorište Travnik izvest će predstavu ” THE KATETERI”, za koju je tekst i režiju uradio Rusmir Agačević Rus,u 20.30 sati eRKaVe Zagreb “GOSPOĐICU JULIJU” u režiji Christiana Jean-a-Michela Jalžečića.

Dodjela nagrada bit će upriličena u 21.30 u pozorišnoj dvorani KSC-a.