TIFBU će obilježiti naredna tri mjeseca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra u našem gradu počinje festival – TIFBU. Ljubitelji pozorišta u narednim mjesecima, kao i prethodnih godina moći će uživati u velikom broj zanimljivih predstava.

Teatarski internacionalni festival Bugojno 2016. počinje sutra u 20:00 u Maloj sali u KSC-u, publika će imati priliku pogledati predstavu Life.
Life je odlična predstava Banjalučkog studentskog pozorišta rađena po tekstu Tine Kosi, a u režiji Aleksandra Pejakovića. Ovo predstavlja samo početak tromjesečne revije predstava iz Banja Luke, Visa, Mostara, Novog Sada, Sarajeva, Šida, Beograda, Osijeka i Bugojna.
Podsjetimo, Teatar Fedra Bugojno u suradnji sa KSC Bugojno, a zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima već tradicionalni organizuje ovaj pozorišni maraton u Bugojno. Korijeni TIFBU-a datiraju još iz 2010. godine kada su prvi put organizovali DANE FEDRE, a od 2014. godine Festival je dobio ime TIFBU.
Želja organizatora je da publici, kao i ranijih godina, tokom naredna tri mjeseca omogućiti da uživaju u pozorištu, a s druge strane ovo je festival publike koja odabire najbolju predstavu i nagradjuje je „TIFBU Reflektorom“
Nakon predstave Life , već iduće sedmice na programu TIFBU-a je „Mora od odmora“ s Rijadom Gvozdenom koji uspješno nasmijava publiku u cijelom regionu.
Prošlogodišnji slogan TIFBU-a je bio „Teatar? Može!“, a u tom duhu nastavlja se i ovogodišnji slogan „Neka nas, u pozorištu.“, jer pozorište je život.