TIFBU nastavljen predstavom “Pendrekmen”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u sklopu Teatra TIFBU gostovala predstava sa Hrvatskog otoka Visa. Riječ je o otočnom teatru Besa Vis, koji se bugojanskoj publici predstavio sa monodramom, komedijom “Pendrekmen”.

Urnebesna je to komedija o klaunu policajcu koji zna sve. On poznaje zakon bolje od svih. Snalazi se u svim mogućim situacijama u kojima se jedan Pendrekmen može naći. Majstor je prerušavanja u bilo što i bilo koga. Pendrekmen je vlast i mali čovjek u jednom tijelu. Ovo je treća autorska predstava ovog otočnog kazališta. Autori projekta su Cvetin Aničić i Ivan Lukić, koji i tumači ulogu „Pendrekmena“.

Besa je jedino profesionalno otočko pozorište u Hrvatskoj. To je nevladina, apolitična i neprofitna organizacija koja razvija ideju održivog “zelenog” života povezanog s Umjetnošću. Znanje kroz edukaciju čine dostupnim na ekonomski prihvatljiv način, približavaju Umjetnost “običnom” čovjeku i samim tim ,kako ističe Lukić, jačaju otočku zajednicu.

Naredna predstava u kojoj će bugojanska publika moći da uživa je “PORTRET MALIGNE ĆELIJE” Amaterskog pozorišta “Branislav Nušić” Šid, a u kojoj se ponovo autorski predstavlja Cvetin Aničić.Predstava je na programu TIFBU-a 21.januara.