TIFBU: Sutra “Kišobrani za suze”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

TIFBU od ove subote do kraja januara obilježit će predstave iz regije. Publika će imati priliku pogledati predstavu iz Rumunije „Kišobrani za suze“ od 20 sati u Maloj sali KSC Bugojno.

Riječ je o prvoj predstavi ove  vrlo cijenjene i popularne  trupe koja sebe naziva AUĂLEU. U proteklih 12 godina ova predstava je igrana u dvorištu, u vrtu, u šumi, na planini, na italijanskoj pozornici, na parkiralištu i u klubovima.
Predstava je u stvari jedan dan ili cijeli život, dan se razvija poput života, buđenje je rođenje, jutro je djetinjstvo, podne je adolescencija, poslije podne jeste zrelost, večer je starost i noć i san su smrt.
Kako ističe organitator vrlo su ponosi na saradnju s ovom vrlo zanimljivom teatarsko trupom koja dolazi iz Temišvara, Rumunije. Predstavi traje već 12 godina i  igrana je  na različitim pozornicama.
Tokom tri mjeseca, koliko traje festival TIFBU, odigrane su kvalitetne predstave, a posebno je značajno što će sam kraj TIFBU  biti usmjeren internacionalnoj teatarskoj sceni, tako da će do kraja januara publika imati priliku pogledati predstave iz Makedonije, Hrvatske, kao i izložbu novih medija iz Slovenije.