TIKA organizovala kulturno-zabavni program u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) sinoć je, nakon iftara, ispred Sultan-Ahmedove džamije u Bugojnu organizovala bogat zabavno-kulturni program.

 

Program su izveli članovi 18-člane ekipe, u kojoj su bili muzičari, glumci i teatarski umjetnici koji su, tom prilikom, predstavili dio bogate turske tradicije, što je bio i jedan od ciljeva dolaska ove zanimljive kulturno-zabavne karavane u našu zemlju.

-Cilj je, također, unapređenje saradnje na kulturnom planu između Turske i BiH, koje su historijski čvrsto vezane, te gaje posebne prijateljske odnose, kazao je Husein Šanli, direktor TIKA-e za BiH.

Program TIKA-e održan je u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Bugojno i Općinom Bugojno, a do sada je prikazan u mnogim gradovima BiH, te u nekim zemljama okruženja.

-Bosna i Hercegovina je naša zadnja stanica u ovom mjesečnom programu, koji je započeo u Makedoniji. Bili smo i na Kosovu, u Crnoj Gori i Albaniji. Iskustva s kojima se vraćamo u Tursku su neprocijenjiva, naglasio je.