Tradicionalna manifestacija “Dani organske proizvodnje” upriličena i u našem gradu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tradicionalna manifestacija „Dani organske proizvodnje“ upriličena je u petak u našem gradu. Na štandovima u Ulici Zlatnih ljiljana svoje proizvode predstavili su proizvođači iz mnogih gradova BiH. Sajam je otvorenim proglasio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Program svečanog otvaranja, počeo je nastupom Gradskog folklornog ansambla Bugojno. Prisutne je na samom početku pozdravio Sejad Herceg, predsjednik Saveza ORGANSKO FBiH.

Naglasio je kako je primarni cilj obilježavanja, ove sada već, tradicionalne manifestacije, upoznavanje građana sa domaćom, organskom proizvodnjom.

Dodao je i to da su se sajmovi, ovog tipa, pokazali itekako korisnim, te pozvao sve građane da pri svakoj kupovini izaberu, upravo organski proizvod, zbog toga što je on zdraviji i kvalitetnji od uvoznog.

U ime OV-a, prisutnima se obratio predsjedvajući OV-a Igor Vrljić. Sajam je otvorenim proglasio načelnik općine Hasan Ajkunić. 

U znak zahvalnosti svima koji su doprinijeli razvoju i promociji ove manifestacije, ovom prilikom Asocijacija organskih proizvođača SBK-a, obezbijedila je i prigodne poklone. Zlatne korpe sa organskim proizvodima uručene su načelniku općine Hasanu Ajkuniću i predsjedavajućem OV-a Igoru Vrljiću.