Treća osnovna škola Bugojno: “Dan otvorenih vrata”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Treća osnovna škola Bugojno, i ove godine organizovala je manifestaciju pod nazivom “Dan otvorenih vrata.” Bila je ovo prilika da se prvačići upoznaju sa školom i što je najvažnije, otklone strah od školskih klupa.

Ovo je drugi put da Treća osnovna škola Bugojno organizuje manifestaciju “Dan otvorenih vrata” koja ima za cilj da djeci i roditeljima predstavi školu na način koji je zanimljiv djeci, a u isto vrijeme i da odgovori na ključna pitanja i nedoumice roditelja budućih prvačića.

Ovo je za njih jedan divan dan i prvi susret sa školom, a mi ćemo se potruditi da mjesto gdje će sticati znanje predstavimo na jedan zanimljiv način istakla je direktorica Treće osnovne škole Amela Haračić.

Članovi Vijeća učenika bili su domaćini i vodiči budućim prvačićima i sa velikim zadovoljstvom su im pokazali prostor škole počevši od fiskulturne sale u kojoj su se kratko zabavili, biblioteke gdje ih je dočekao bibliotekar i kabineta informatike. Nakon obilaska uslijedila je i kratka radionica, a potom su prvačići uživali u gledanju crtanog filma.

Ugodna atmosfera u prelijepom ambijentu škole doprinijela je da se djeca opuste i uživaju kroz pjesmu, igru i ples.

“Dan otvorenih vrata” je prošao uspješno i veoma relaksirajuće, tako da će naši budući prvačići sigurno doći opušteni i puni radosti na upis.

1234567