Treću noć „44. festivala BiH Fedra“ odigrana predstava „ Đavolja posla“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U dupke punoj Maloj sali KSC treću noć „44. teatarskog festivala BiH Fedra 2016.“ publika je imala priliku pogledati predstavu „ Đavolja posla “u izvedbi bugojanskog Teatra Fedra.

Predstava govori o odnosu glumca i pozorišnog kritičara, a rađena je po tekstu srbijanskog dramskog pisca Miroljuba Nedovića Rikija. Režiju ove komedije potpisuje Senada Milanović.

-Riječ je o laganom tekstu koji je prilagođen glumcima Teatra Fedra. Priča je to o ne baš najboljem glumcu i njegovom odnosu prema pozorišnom kritičaru. Priča je donekle i dublja. Svi mi tražimo povratnu informaciju o poslu kojim se bavimo i tu dolazi do zamke koja nas sprječava da budemo sretni, istakla je režiserka Milanović.

Po njenim riječima Festival i ove godine teče uhodanom dinamokom. Za mnoga amaterska pozorišta u našoj zemlji dolazak na festival u Bugojno predstavlja vrhunac bavljenja glumom. Za ekipu koja je u organizacionom odboru od poratnog obnovljanja ovo je jubilarni 10. festival.

Glumci Suad Velagić,kao pozorišni kritičar Jakša Pecarski, Ilhana Bušatlić ,u ulozi čistačice Rade, Amel Ugarak , u ulozi glumca Vojislava Vučića i Jasmina Mlaćo Durek,kao đavolov izaslanik, kojima bi na odličnoj izvedbi uloga mogli pozavidjeti i prvaci brojnih profesionalnih pozorišta, na momente publiku su dovodili do suza.

Večeras će se na „44. teatarskom festivalu BiH Fedra 2016.“ predstaviti banjalučko Gradsko pozorište „Jazavac“ Ćopićevim „Magarećim godinama“, u režiji Belinde Božičković.