U 7 sati počeo izborni proces na području Bugojna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

-Birališta na području općine Bugojno jutros su otvorena u 7 sati i nije bilo problema-kazao je Mirza Ibrahimović, predsjednik OIK Bugojno.

Na taj način počeo je izborni proces na području naše općine. Pravo glasa  na području općine Bugojno ima 29 305 građana koji su upisani u Opći birački spisak. Putem pošte za općinu Bugojno pravo galasa imaju 643 potvrđena birača. Za posmatranje izbornog procesa 15 političkih subjekata na području Bugojna prijavilo je, a Općinska izborna komisija akreditovala 606 posamatrača.

Izborni proces prate i 33 posmatrača ispred udruženja i NVO “Pod lupom”. Na dan izbora na području Bugojna  građani će moći glasati na ukupno 46 biračkih mjesta. Biračko pravo građani će moći ostvariti na nekom od 42 redovna biračka mjesta ili na jednom biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićim.

Općinska izborna komisija angažovala je i dva mobilna tima koji će omogućiti glasačko pravo građanima koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti napuštati svoje kuće i stanove.Na području Bugojna otvoreno je i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu, na kojem glasaju raseljena lica. Biračka mjesta biće otvorena od 7,00 do 19,00 sati.