U Bugojnu doček Nove godine na otvorenom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Mnogi građani Bugojna će 2018. dočekati na Centralnom gradskom trgu, uz bogat muzičko-zabavni program.

 

Organizator dočeka Nove godine na otvorenom je Kulturno-sportski centar, a pokrovitelj Općina Bugojno.

Uvod u “najluđu noć” bit će novogodišnji matine za najmlađe od 14 do 15 sati, i tradicionalno druženje djece sa Djeda Mrazom.

Program za odrasle počet će u 22 sata, a završiti vatrometom u jedan sat iza ponoći.

Prisutne će zabavljati domaći muzičari okupljeni u grupu “Rock trajanja”, koji su putem svoje facebook stranice obećali građanima nezaboravan provod, te ih pozvali da im se pridruže uz poruku da “u Novu godinu ponesu samo lijepe trenutke, a zaborave sve što je bilo loše u 2017.”

Već nekoliko godina u Bugojnu se organizuje doček Nove godine na otvorenom, koji postaje sve popularniji kod stanovnika naše općine, ali i brojnih gostiju koji dođu iz drugih bh sredina.

Veliki broj građana, posebno mladih, odlučio je Novu godinu dočekati u nekom od ugostiteljskih objekata i kafića, gdje su ranije rezervisali mjesto.

Naravno, ima i onih koji će Novu godinu proslaviti u krugu porodice, u kućnoj atmosferi, i s lijepim željama za dobro zdravlje i svaku sreću u idućoj godini.

Kao i svake godine, RTV Bugojno je pripremila bogat Novogodišnji program za svoje slušaoce i gledaoce, ispunjen dobrom muzikom, skečevima, anketama, čestitkama, nagradnim igrama, filmovima i drugim sadržajima.