U Bugojnu je održana Izvještajno –izborna Skupština Udruženja “Donna”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Bugojnu je održana Izvještajno –izborna Skupština Udruženja “Donna”.Nova predsjednica Udruženja “Donna” je Nihada Hadžić,a Željka Jukić i Sanela Terzić, su izabrane za potpredsjednice navedenog Udruženja.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, pohvalivši dosadašnji rad Udruženja s Željkom Jukić na čelu.

-Ovo je jedno od prvih Udruženja na prostoru FBiH,koje je osnovano u BiH, a tretira žene liječene od karcinoma dojke. U Udruženju nisu samo žene koje su oboljele i liječene nego su i zdrave žene koje su prepoznale značaj ovog Udruženja,kao i važnost rane detekcije karcinoma dojke-naglasila je dr.Mahmutbegović.

– Iznalaženje odgovarajućih prostorija za rad i podrška oboljelima,prioriteti su Udruženja,a kroz ciljane edukacije ukazat ćemo na važnost preveniranja i ranog otkrivanja bolesti.Učestvovat ćemo u trci “Race for the Cure”.U planu je i provođenje niz aktivnosti s ciljem smanjenja broja oboljelih od karcinoma i stvaranja neophodnih uslova da im se pruži adekvatna medicinska zaštita. – kazala je nova predsjednica Udruženja “Donna” Nihada Hadžić,zahvalivši se svima koji su podržali dosadašnji,dvanaestogodišnji,rad Udruženja Donna.

Tokom Skupštine izabran je i novi UO Udruženja “Donna”,a broji trinaest članova.

101112456789