U Bugojnu je promovisana knjiga „Leptir, priče o nevidljivim krilima“ autorice Nisvete Kozlić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Promociju ove zanimljive knjige upriličila je, u povodu Oktobra –mjeseca knjige, Gradska biblioteka i KSC Bugojno. „Leptir,priče o nevidljivim krilima“ je prvijenac Nisvete Kozlić koji se temelji na istinitoj priči o dječaku Ismailu Zulfiću, rođenom bez ruku, koji dolazi u vrtić u kojem je radila kao odgajateljica.

Ismailov susret s drugom djecom i uzajamno prihvaćanje bio je profesionalni izazov Nisveti Kozlić, ali i inspiracija za ovu knjigu.

-Ova knjiga je svojevrsna zahvala svim dobrim ljudima koji su razumjeli malog Ismaila i koji su mu pomogli da raširi svoja nevidljiva krila i poleti u svijet-kaže Nisveta Kozlić.

Knjiga je pisana za djecu, ali odlično je, kako kaže, prihvaćena i kod odraslih. Promocija knjige „ Leptir,priče o nevidljivim krilima“ je upriličena u organizaciji Gradske biblioteke i KSC , a u povodu oktobra-mjeseca knjige. Prisutne je ispred organizatora pozdravio Sanel Ugarak, a u ulozi voditeljice i promotorice bila je Senada Milanović, prof. bosanskog jezika i književnosti.

-Književnost treba da nas oplemenjuje . A u našoj književnosti je premalo knjiga koje govore o bogatstvu različitosti, a ova knjiga govori upravo o tome-kazala je prof. Senada Milanović.

Nisveta Kozlić je rođena1980.godine u Zenici gdje je završila osnovnu i srednju školu, te diplomirala na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici. Dobitnica je specijalnog priznanja za primjer dobre prakse Centra za obrazovne inicijative Step bay step. U prethodnoj godini proglašena je za najinovativniju odgojiteljicu u BiH, u kategoriji odgojiteljice u predškolskom odgoju i obrazovanju. Mali Ismail zadivio je širu javnost svojim uspjesima u plivanju, a njegova odgojiteljica Nisveta ,koja je znala da će raširiti svoja nevidljiva krila,kao i drugi dobri ljudi ima posebno mjesto u njegovom životu.