U Bugojnu održan sastanak s privrednicima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Veliki broj privrednika prisutvovao je sastanku koji je na inicijativu potpredsjednice F BiH Melike Mahmutbegović održan u Bugojnu. Uz potpredsjednicu Mahmutbegović , sastanku su prisutvovali federalni ministar Amir Zukić i predsjednik Uprave Razvojne banke F BiH Salko Selman. Tom prilikom prezentirani su projekti i programi Federalnog ministarstva za razvoj, poduzetništvo i obrt, te kreditne linije Razvojne banke F BIH.

-Sastanak ima za cilj da se bugojanski privrednici upoznaju sa programima koje Vlada F BiH nudi kroz svoja ministarstva i Razvojnu banku F BIH. Drago mi je da je odziv privrednika ovom sastanku bio značajan, a to potvrdjuje da su zainteresirani da učestvuju u projketima koji im stoje na raspolaganju – kazala je potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

Zaključak je kako je današnji, prvi informativni sastanak bio izuzetno koristan te da bi naredni trebao biti održan do kraja godine, do kada bi se ,kako je predložila potpredsjendica F BiH Melika Mahmutbegović , trebalo formirati i Udruženje privrednika. Ministar Zukić i predsjednika Uprave Razvojne banke Salko Selmana na današnjem sastanku dali su odgovore i na konkretna pitanja naših privrednika.