U Bugojnu održana Izvještajna skupština KS SBK

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u Kristalnoj sali općine Bugojno održana Izvještajna skupština Karate saveza Srednjobosanskog kantona.

Pored izvještaja o radu i finansijskog izvještaja za protekle dvije usvojen je i plan rada za ovu godinu. Skupštini su prisustvovali predstavnici 15 od 19 klubova članica KS SBK. Na samom početku delegatima i gostima uspješan rad su poželjeli predsjednik Skupštine Amir Šečibović i u ime grada domaćina načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Po izboru radnih tjela i usvajanju zapisnika sa prethodnog zasjedanja izvještaje o radi i finansijske izvještaje za protekle dvije godine, uz naglasak na uspješno organizovanu i održanu Kantonalnu ligu, te činjenicu da je u raznim uzrastima, od dječijeg do seniorskog, za reprezentaciju naše zemlje samo u protekloj godini nastupilo više od 50 karatista s područja Srednjobosanskog kantona, prezentirao je Asim Hodžić, predsjednik Uparvnog odbora KS SBK.

Tokom skupštine istaknuti su i manjI problemi sa kojima se Savez susreće prilikom organizacije Kantonalne lige, poput razglasa i podijuma za dodjelu medlja. Na to je usljedila intervencija načelnika Ajkunića koji je obećao pomoć u iznosu od 2000 KM.

Prilikom izlaganja plana rada za 2020. godinu posebno je naglašeno uvođenje U-21 kategorije u takmičenje u Kantonalnoj ligi ove godine, te potreba još temeljitije saradnje Saveza i klubova članica prilikom pripreme raznih projekata koji se realizuju u okviru godišnjeg kalendara.

Kako su svi izvještaji i odluke usvojeni jednoglasno rad Skupštine predsjednik Amir Šečibović je ocijenio veoma uspješnom. Također je izrazio nadu da će se u svim klubovima članicama Saveza i u narednom perodu nastaviti još intenzivnije aktivnosti a koje će rezultirati novim uspjesima ovog sporta.

Inače, tokom skupštine je istaknuta potreba i usvojen prijedlog organizacije zajedničkog seminara za sudije i trenere ove godine a na kojem bi bili prezentirani noviteti u takmičarskim pravilima ovog olimpijskog i na nivou naše zemlje najtrofejnijeg sporta.