U Bugojnu održano općinsko takmičenje iz vjeronauke

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Osnovna škola “Drvetine” bila je domaćin 17.općinskog takmičenja iz predmeta Islamska vjeronauka, koje je u srijedu održano u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Bugojno.

 

Na takmičenju su učestvovali učenici osmog i devetog razreda osnovnih škola, te učenici prvih razreda srednjih škola.

Svi učenici koji su učestvovali na takmičenju dobili su prikladne poklon knjige, dok su oni najbolji nagrađeni novčanom nagradom i diplomom.

Najbolji uspjeh na općinskom takmičenju učenika iz Islamske vjeronauke u kategoriji osmih razreda pokazali su Ahmed Imamović iz Prve osnovne škole, Lejla Bajrić iz Osnovne škole Bristovi, te učenici Druge osnovne škole Haris Sadiković i Kalila Đulabić.

Prvo mjesto u konkurenciji devetih razreda osvojila je Dženana Bečirović, drugo Edina Kičin, treće Merjem Ajkunić, a četvrto Nejra Čosić. Sve su učenice devetog razreda Druge osnovne škole.

Od učenika prvih razreda srednje škole, najbolje znanje iz vjeronauke pokazao je Ahmed Trkić učenik Srednje tehničke škole. Drugo mjesto osvojio je Armin Muratspahić iz Srednje stručne škole, treće Amira Sejfić iz Srednje tehničke škole, a četvrto Irma Jusić iz Srednje stručne škole.

U konkurenciji svih škola koje su imale svoje predstavnike na ovom takmičenju, najuspješnija je bila Druga osnovna škola.

Najuspješniji takmičari stekli su pravo učešća na kantonalnom takmičenju iz pomenutog predmeta, koje bi se trebalo održati 28.aprila.