U Bugojnu otkriveni izvršioci dvije teške kradje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o krivotvorenju isprava.

Službenici policijske stanice Bugojno otkrili su izvršioce 2 krivična djela teške krađe, koje su izvršene krajem prošle godine u Bugojnu. Nepoznati izvršioci tada su provalili u porodičnu kuću i garažu u ulici Armije Bosne i Hercegovine odakle su ukrali kompresor za zrak, 5 akumulatora, gedore i drugi alat. Osumnjičeni za ova krivična djela su osobe iz Bugojna inicijala Z.G. rođen 1986.godine i E.I. rođen 1987.godine, protiv kojih je kantonalnom tužilaštvu Travnik podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči i 2 slučaja naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 9 osoba.

Sinoć oko 19,30 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, službenici policije izvršili su kontrolu motornog vozila marke „Opel-Kadet“, registarskih oznaka 183-J-401, kojim je upravljao E.M. rođen 1965.godine iz Travnika, za kojeg je ustanovljeno da upravlja neregistrovanim vozilom. S obzirom da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da je uvidom u registar novčanih kazni ustanovljeno je da ima iznos od 4250 KM neplaćenih novčanih kazni, oduzeto mu je motorno vozilo, kako bi se spriječio u daljem vršenju prekršaja. U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu biće predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja, s obzirom na to da do sadašnje izrečene novčane kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja i osoba je kontinuirano vršila prekršaje.