U Bugojnu otkriveni izvršioci dvije teške kradje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo, a radi se o krivotvorenju isprava.

Službenici policijske stanice Bugojno otkrili su izvršioce 2 krivična djela teške krađe, koje su izvršene krajem prošle godine u Bugojnu. Nepoznati izvršioci tada su provalili u porodičnu kuću i garažu u ulici Armije Bosne i Hercegovine odakle su ukrali kompresor za zrak, 5 akumulatora, gedore i drugi alat. Osumnjičeni za ova krivična djela su osobe iz Bugojna inicijala Z.G. rođen 1986.godine i E.I. rođen 1987.godine, protiv kojih je kantonalnom tužilaštvu Travnik podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 2 slučaja učestvovanja u tuči i 2 slučaja naročito drskog ponašanja. U prekršajima je učestvovalo 9 osoba.

Sinoć oko 19,30 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, službenici policije izvršili su kontrolu motornog vozila marke „Opel-Kadet“, registarskih oznaka 183-J-401, kojim je upravljao E.M. rođen 1965.godine iz Travnika, za kojeg je ustanovljeno da upravlja neregistrovanim vozilom. S obzirom da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da je uvidom u registar novčanih kazni ustanovljeno je da ima iznos od 4250 KM neplaćenih novčanih kazni, oduzeto mu je motorno vozilo, kako bi se spriječio u daljem vršenju prekršaja. U zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu biće predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja, s obzirom na to da do sadašnje izrečene novčane kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja i osoba je kontinuirano vršila prekršaje.