U Bugojnu otvorena poslovnica modnog brenda Dresscode by Prevent

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U bugojanskom naselju Čaušlije otvorena je treća po redu poslovnica modnog brenda Dresscode by Prevent.

Prostor se nalazi u krugu novoizgrađenog pogona “Prevent Step” u Bugojnu. Ovu priliku je domaćin iskoristio i da predstavi novu kolekciju garderobe jesen/zima 2018. radi se o proizvodima Prevent grupacije, a kupcima se nudi mogućnost kupovine širokog asortimana odjevnih predmeta, obuće i modnih dodataka.

-„Prevent” je 2014. godine prvenstveno počeo sa proizvodnjom konfekcije za vodeće svjetske modne brendove, te smo bili isključivo usmjereni na izvoz. Shodno poslovnoj strategiji, potrebama tržišta, ali i poznavanju visokih standarda u oblasti modne industrije, odlučili smo se za razvoj domaćeg Brenda, koji je odraz kvaliteta, stručnosti, te prati svjetske modne trendove – kazala je Aida Salkić , rukovodilac korporativnih komunikacija Prevent Grupacije.

Istakla je, kako je, Dresscode danas prepoznatljivo ime u poslovnom svijetu, a u narednom periodu kompanija planira širenje proizvodnog asortimana, otvaranje dodatnih poslovnica, kao i izlazak na regionalno tržište.

Trenutno su proizvodi brenda Dresscode prisutni u poslovnom prostoru sklopu fabrike Prevent u Travniku, showroom Prevent Labs u centru Sarajeva i sada u Bugojnu

Brojnim prisutnim gostima obratio se i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, te uz čestitku za novootvoreni prodajni objekat predstavnicima Preventa poželio nastavak uspješnog poslovanja u našoj zemlji i inostranstvu. Također se osvrnuo I na saradnju koju je ova grupacija pokazala prema lokalnoj zajednici, te istakao kako su zahvaljujući Preventu u protekloj godini u znatnoj mjeri poboljšani uslovi za boravak mališana u bugojanskom obdaništu.

Tokom svečanosti otvaranja nove poslovnice, predstavljena je i nova kolekcija ovog brenda namijenjena savremenim poslovnim ženama i muškarcima. Nova kolekcija prati posljednje modne trendove te je napravljena od visokokvalitetnih materijala, privlačnih tekstura i dezena.

Inače, Dresscode je u januaru ove godine nagrađen od strane SNL magazina za Brend godine 2017 što znači da su kupci prepoznali rad i kvalitet.