U Bugojnu počeo trodnevni Božićni sajam

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Ogranka Matice Hrvatske iz Bugojna danas je u našem gradu počeo Božićni sajam. Manifestacija će trajati do nedjelje, a ponudit će posjetiocima mnoge zanimljive sadržaje. Generalni pokrovitelj Sajma je Općina Bugojno.

Najbolja uvertira zvaničnom otvaranju Božićnog sajma, koji se treći put organizuje u Bugojnu, bili su nastupi članova HKD „Napredak“ Bugojno, Etno grupe „Čuvarice“ iz Rame i Folklorne grupe HKD „Kandija“.

U ime domaćina i organizatora Božićnog sajma, riječi dobrodošlice prisutnima uputio je Antonio Džolan, predsjednik Ogranka Matice hrvatske Bugojno.

-Ovo je zaista poseban dan i moram iskazati veliko zadovoljstvo što grad Bugojno ima u svojoj ponudi i ovakav događaj, kao što je Božićni sajam. Bugojanski Božićni sajam postaje iz godine u godinu sve atraktivniji i izazovniji, kako samim izlagačima koji su došli iz cijele BiH, tako i posjetiocima, rekao je Džolan.

Božićni sajam je otvorio načelnik Bugojna Hasan Ajkunić, uz čestitku građanima povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

-Bugojno je grad svih nas. Mi svi živimo za djecu koja su nam ponovo poslala najljepšu poruku, a to je poruka igre i pjesme. Mislim da će znati graditi ovaj grad, ovu regiju, kao i BiH. Dragi moji prijatelji, čuvajmo svoju tradiciju, jer samo oni koji to čine imaju sigurnu i lijepu budućnost, naglasio je načelnik Bugojna.

Inače, u odnosu na ranije godine, Sajam je programski i sadržajno još bogatiji. Na štandovima, koji su postavljeni u dijelu Wagnerove i Ulice Zlatnih ljiljana, svi zainteresovani mogu pogledati i kupiti unikatne, originalne i vrijedne predmete, koje su izložili domaći i izlagači iz drugih dijelova BiH, njih 24.

Cjelokupan ambijent i atmosferu dodatno upotpunjuje klapska i folklorna pjesma, te bogat izbor domaćih i stranih rock hitova, u kojima će posjetioci moći uživati i u dane vikenda.

Sutra, drugog dana Božićnog sajma, s početkom u 13 sati, bit će upriličen tradicionalni Božićni koncert. U programu koncerta nastupit će: HKD „Napredak“ Uskoplje, Ženski vokalni ansambl u Tamburaški sastav „Zlatne žice“ HKD „Napredak“ Bugojno, te Mješoviti zbor „Lampoši“ iz Doca na Lašvi.

U 15 sati najavljen je dolazak Djeda Mraza, koji će se družiti i fotografisati s djecom, a u 17 sati članova Moto-kluba „Jastrebovi“ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji su za deset najugroženijih porodica pripremili prigodne pakete.

U 17.30 sati predviđen je nastup klape „Bratovština“ iz Gruda, u 19 sati bugojanskog benda „Dva i po čo'eka“, dok je 20.30 sati planiran veliki koncert rockabilly skupine „THE CAT PAWS“ iz Republike Hrvatske.

Božićni sajam završava u nedjelju u 19 sati, a posljednji njegov sadržaj bit će komedija „Rodijaci“ koju će, u saradnji s Teatrom „Fedra“, u sali Hrvatskog doma odigrati članovi Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara.

U okviru Sajma, isti dan u 12 sati, nastupit će članovi Tamburaškog sastava „Ricky's Bar House Band“ iz Bugojna.