U Bugojnu potpisani ugovori s korisnicima osam obnovljenih kuća

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru realizacije Državnog projekta “Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja” u Bugojnu su potpisani ugovori s korisnicima za rekonstrukciju osam stambenih jedinica.

Projekat je vrijedan oko 250.000 hiljada KM. Ispred Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica potpisivanju ugovora je prisustvovala Emira Mešić,naglasivši tom prilikom da se radi o stambenim objektima, koji su već useljeni i da su korisnici veoma zadovoljni realiziranim.

Sve ugovore potpisao je i načelnik općine Hasan Ajkunić ,dodajući da je riječ o značajnom projektu,koji je okončan zahvaljujući uspješnoj saradnji lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti.

-Čovjek je najsretniji kad dobije krov nad glavom.Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su pomogli da sve bude realizirano i nadam se da će projekat biti nastavljen.U Bugojnu je u proteklom periodu obnovljeno oko 75 % objekata uništenih tokom ratnog perioda-rekao je načelnik Ajkunić.

Nakon Bugojna, ugovore su potpisali i korisnici istog projekta u Gornjem Vakufu Uskoplju.

U BiH je kroz Regionalni stambeni program do kraja prošle godine izgrađeno 118 kuća, a u ovoj godini planirana je obnova i izgradnja 994 stambene jednice, dok njih 830 treba da bude useljeno u prvoj polovni 2018. godine.