U Bugojnu radijatori još uvijek hladni

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Uprkos negativnoj temperaturi zraka jutros radijatori u stanovima koji se zagrijavaju potem dvije toplane u Bugojnu nisu bili topli.

Po svemu sudeći u dvije trećine stanova, koji se zagrijavaju putem toplovoda, neće biti pušteno grianje do 15. oktobra.

U većini toplana u BiH ističu da su spremni za predstojeću sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra. Također,napominju da će ukoliko par dana potraju niske temperature grijanje biti pušteno ranije. Usljed niske temperaute zraka to se desilo sinoć u Travniku gdje je Unis energetika, uprkos problemima sa zalihama uglja za samo dva-tri dana, sinoć iza ponoći pustila sistem grijanja.

Već nekoliko dana niske temperature nametnule su temu grijanja za predstojeću zimsku sezonu kod većine stanovnika našeg grada.

Kao isporučilac toplotne energije za oko 450 stanova u užem gradskom jezgru Adnan Karadža, vlasnik obrtničke radnje „Bade“ , ističe da zbog oko 70 posto neredovnih platiša nije u mogućnosti pustiti ranije grijanje. Prije dvije-tri godine na zahtjev većeg broja stanara produžio je grijnu sezonu za 15 dana, ali oko 50 posto vlasnika stanova kasnije nije uplatilo račune za isporučenu energiju.

U Vrbas naselju za 240 stanova toplotnu energiju isporučuje „Kvatro“ d.o.o. i već je najavio da će radijatori biti topli u subotu, 08. oktobra. Po riječima vlasnika toplane kod stadiona Jaklić Ibre Mandare, ukoliko potraju niže temperautre postoji spremnost zaposlenih u preduzeću “ Kvatro“ da grijanje puste i ranije.