U Bugojnu sinoć počele “Ljetne večeri”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Mnogi građani posjetili su sinoć centralni gradski trg u Bugojnu gdje su, koncertom bugojanskog benda “Harmonija”, počele “Ljetne večeri” koje će u našem gradu trajati do sredine augusta.

Manifestaciju je otvorio načelnik Hasan Ajkunić, koji je kazao da se radi o jednom novom projektu s ciljem da se ljeto u Bugojnu učini još zanimljivijim i ljepšim.

Događaj će, dodao je, idućih godina postati tradicija na području bugojanske općine.

-Po brojnim sadržajima, Bugojno je postao jedan živ grad, grad ljepote i mi smo ponosni na to. Pozivam vas da srijedom, petkom i subotom dođete ovdje u što većem broju – rekao je načelnik Ajkunić u obraćanju prisutnima.

Direktor Kulturno-sportskog centra Vahid Duraković izrazio je zadovoljstvo što je dugogodišnja ideja o organizovanju “Ljetnih večeri” zaživjela u Bugojnu.

– Ovo je večeras prvi događaj “Ljetnih večeri”. U petak, 21. jula, nastupit će bend iz Zenice “Nemoguće vruće”, a do 15. augusta bit će upriličeni još neki sadržaji – naglasio je.

Poklonicima kulturnih dešavanja upućen je, ovom prilikom, i poziv da narednih dana prate programe 45. teatarskog festivala BiH “Fedra”, koji će biti otvoren večeras u Bugojnu.