U četvrtak 42. sjednica Vlade SBK-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sutra (ČETVRTAK) u Travniku će biti održana 42. sjednica Vlade Srednjobosanskog kantona, za koju je kantonalni premijer Tahir Lendo predložio 16 tačaka dnevnog reda.

 

Sjednica će biti održana u zgradi Vlade SBK-a, s početkom u 9 sati.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prošle sjednice, pred članovima Vlade, trebali bi se naći programi rada kantonalnih ministarstava za 2017. godinu: Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija, Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva privrede, Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih odnosa.

Dnevnim redom sutrašnje sjednice Vlade SBK-a predviđeno je razmatranje Programa rada uprava, upravnih organizacija i službi za iduću godinu. Naime, Vladi na uvid programe rada za 2017. godinu dostavili su Kantonalna uprava za pitanja boraca, Kantonalna uprava za civilnu zaštitu, Kantonalna uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove, Kantonalni arhiv i Kantonalni zavod za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-historijskog naslijeđa.

Programi rada Kantonalne direkcije za ceste, Službe za zajedničke poslove, Ureda za zakonodavstvo, Stručne službe Vlade Kantona, Kabineta kantonalnog premijera, Ureda za evropske integracije, fondove, odnose sa javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu, Ureda za javne nabavke i Agencije za privatizaciju SBK-a, uvršteni su, također, u dnevni red 42. sjednice Vlade SBK-a, koja je najavljena za sutra u Travniku.

Na prijedlog Ministarstva privrede, članovi kantonalne Vlade trebali bi dati mišljenje u vezi Prednacrta zakona o rješavanju radnih sporova, kao i o Programu podrške zapošljavanja u BiH.

Za sjednicu su predloženi Prijedlog odluke o trošenju sredstava za materijalne troškove, Prijedlog odluke o određivanju osnovice za plaću za novembar 2016. godine, prijedlozi odluka o izdvajanju sredstava za nabavku opreme za Srednju školu Vitez i Srednju školu Busovača, Prijedlog odluke o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za visoko školstvo, te Prijedlog odluke o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih osnovnim muzičkim školama.

Između ostalog, bit će zatražena saglasnost za nabavku neophodne opreme za rad Ministarstva unutrašnjih poslova, a Vlada bi se trebala izjasniti i u vezi određenih prijedloga Komisije za javne nabavke.