U Donjem Vakufu otvorene nove prostorije Narodne kuhinje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Donjem Vakufu su otvorene nove prostorije Narodne kuhinje, koja djeluje u sastavu Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“.

 

Ovim su se storili uslovi za kvalitetnije pružanje usluga socijalno najugroženijim stanovnicima toga grada, za koje će se na ovom mjestu kuhati topli obroci i obezbjeđivati prijeko potrebna hrana za život.

Narodna kuhinja u Donjem Vakufu je jedna od četiri narodne kuhinje koje egzistiraju na području SBK-a, a u cijelosti je adaptirana zahvaljujući angažmanu ljudi iz  „Merhameta“ na svim nivoima, lokalne zajednice i donjovakufskih privrednika.

Na značaj projekta ukazali su zamjenik predsjednika „Merhameta“ BiH Timur Numić, direktor Regionalnog odbora ove organizacije u Travniku Kenan Vrbanjac, sekretar Osnovnog odbora u Donjem Vakufu Aid Slipac, te donjovakufski načelnik Huso Sušić.

Istakli su da je Narodna kuhinja u Donjem Vakufu dosad djelovala u neadekvatnom prostoru, koji nije zadovoljavao potrebne kriterije za spravljanje obroka za korisnike.

Ova kuhinja trenutno broji 158 korisnika, a podjela obroka vrši se svakodnevno, osim nedjelje.

– S novom kuhinjom, kvalitet obroka podići ćemo na još viši nivo. Planiramo, također, realizovati još neke aktivnosti tokom Ajvatovice i ramazana – naglasio je Slipac.

Na skromnoj svečanosti, koja je upriličena povodom završetka projekta, uručene su zahvalnice svima koji su doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji.