U Donjem Vakufu svečano otvoren 6. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu danas je svečano otvoren 6. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a 2017. Organizator, ove sada već tradicionalne privredne manifestacije je Opće udruženje obrtnika, poduzetnika i poslodavaca Donji Vakuf pod pokroviteljstvom Vlade SBK-a, Općine Donji Vakuf te kantonalnih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te privrede SBK-a.

Ovogodišnja sajamska manifestacija okupila je 60 izlagača iz cijele BiH. Tokom tri dana trajanja sajma svoje proizvode izlagat će domaći proizvođači iz oblasti metalne, drvne, tekstilne i prehrambene industrije iz cijele BiH.

Ovogodišnji, šesti po redu Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a zvanično je otvorio premijer SBK-a Tahir Lendo.

U ime Organizacionog odbora sajma prisutnima se obratio Ibrahim Ajanović naglasivši značaj organizacije jednog ovakvog sajma, kako za Donji Vakuf, tako i za širu regiju.

Sajam je jedinstvena prilika da obrtnik napravi prvi korak ka uspješnoj i dobroj saradnji, prezentaciji svog proizvoda na lokalnom tržištu ali i šire. Svečanom otvaranju ovogodišnjeg sajma prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH Željko Babić.

Brojnim gostima, posjetiocima i izlagačima dobrodošlicu na 6. Sajam obrta, poduzetništva i turizma uputio je načelnik općine Huso Sušić koji je istakao kako će općina uvijek pružati podršku ovakvom vidu promocije jer ona doprinosi stvaranju uspješne poslovne saradnje i otvaranju novih radnih mjesta što je primarni cilj svih nas.

Svečanost otvaranja sajma svojim nastupom upotpunili su članovi KUD Nakib Abdagić Kiban. Posjetioci sajma mogli su vidjeti i bogat gastro kutak, te kušati veliku količinu pripremljene hrane od strane članica udruženja žena iz nekoliko bosanskohercegovačkih sredina.

Nakon svečanog otvaranja i obilaska sajma upriličena je prezentacija Razvojne banke FBiH kao i javna tribina u organizaciji Centra za kulturu, informisanje i sport. 6. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a otvoren je za posjetioce do petka 24. novembra.