U dvorištu crkve Sv.Ante Padovanskog u Bugojnu održane Uskrsne igre za djecu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Organizatori Uskrsnih igara za djecu su Udruga „Hrvatski dom“ i „Frame“Bugojno.S velikom radošću djeca su uzela učešće u zanimljivim igrama takmičarskog karaktera,a takmičili su se u različitim disciplinama,tako da nije nedostajalo smijeha i zabave.

-Ove tradicionalne igre upriličene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta ,a organizovane su u povodu velikog kršćanskog blagdana Uskrsa. Djeca su se takmičila u kategorijama po uzrastu, a zahvaljujući sponzoru,gosp.Ivani Pocrnji obezbijeđene su i nagrade za najbolje- istakla je Lucija Plavlović, dopredsjednica Udruge „Hrvatski dom“.
Djeca su se takmičila u sedam igara, kao što je skupljanje uskrsnih jaja, skakanje u vrećama , nošenje jaja u kašikama i itd-kazala je lana Pocrnja, predstavnica „Frame“.

Dvorište Crkve gdje su održane Uskrsne igre je bilo okičeno šarenim balonima i uskrsnim jajima,a djeca obučena u tradicionalnu narodnu nošnju i kostime omiljenih likova iz crtanih filmova učinile su ove Uskrsne igre još veselijim i zanimljivijim i za djecu i odrasle.