U finalu Šutkovog memorijala Veterani Šadrvana i Općina Novo Travnik

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Poznati su finalisti ovogodišnjeg 21. memorijalnog turnira u malom nogometu „Admir Ljubuškić-Šutak“.

To su : Općina Novi Travnik i Veterani Šadrvana u seniorskoj i NK Sport Prevent 2001 i Sloga iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja u omladinskoj konkurenciji.Pred više od hiljadu ljubitelja malog nogometa odigrane su u utorak polufinalne utakmice Šutkovog memorijala u seniorskoj konkurenciji.

AD Špedicija i Općina Novi Travnik prezentirali su visok kvlitet malog nogometa. Prvo pulovrijeme završilo je bez golova, mada su obje ekipe imale po nekoliko izglednih prilika za vodstvo. U šestoj minuti nastavka golom Emina Omerdića Općina Novi Travnik došla je u vodstvo, da bi u jeku inicijative i napada AD Špedicije, Novotravničani nepune dvije minute do kraja golom Admira Zukana udvostručili prednost i zasluženo izborili nastup u finalu.

Druga utakmica između Veterana Šadrvana i ATT-a Gornji Vakuf donijela je nešto nekvalitetniji mali nogomet , a sa po jednim golom u prvom i drugom dijelu Veterani Šadrvana su ostvarili pobjedu sa 2:0. Oba gola postigao je Marin Suton, u posljednjim trenucima prvog poluvremena, te u 38. minuti. Suton je inače pojačao Veterane Šadrvana i ovo mu je bio prvi nastup za ovu ekipu. Pokazalo se da je ovaj majstor malog nogometa bio pravo pojačanje, jer je sa dva gola odlučio pobjednika.

Kod omladinaca u prvoj utakmici juče sastalie su se dvije selekcije NK Sport Prevent – 2000 i 2001. Pobjedila je mlađa selekcija sa 4:2. Drugo polufinale kod omladinaca odlučeno je tek izvođenjem kaznenih udaraca . Duel između NK Iskra i Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u regularnom toku završio je 1:1, da bi u izvođenju penala uspješniji bili Gornjevakufljani ubilježivši pobjedu sa 4:1.

U srijedu je na turniru slobodan dan, a u četvrtak se igraju utakmice za treće mjesto u obje konkurencije.