U Gornjem Vakufu-Uskoplju realizovana ekološka akcija čišćenja i uređenja zelenih površina

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Koalicija za borbu protiv mržnje na području općine G.Vakuf- Uskoplje uz podršku OSCE-a, realizovala je ekološku akciju uređenja zelenih površina. U akciju su se uključili predstavnici brojnih nevladinih organizacija i sportskih klubova . Osnovni cilj ove akcije jeste očuvanje okoliša ali i promocija tolerancije i društvene kohezije.

Radi se o prvoj zajedničkoj akciji Koalicije za borbu protiv mržnje na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje. OSCE misija podržala je formiranje tridest koalicija širom BiH koje imaju za cilj promociju tolerancije i društvene kohezije kao i prevenciju zločina protiv mržnje i marginalizacije istakao je Amir Hadžić, službenik za demokratski razvoj misije OSCE-a.

Bila je ovo jedinstvena prilika da brojne organizacije i institucije daju svoj doprinos uređenju zelenih površina. Akciju uređenja zelenih površina i zaštite okoliša podržao je veliki broj organizacija i instituacija kao što je Mažoret klub Uskopljanke G.Vakuf-Uskoplje, Centar za obrazovanje i kulturu, te Akademija za nogomet Vrbas G.Vakuf-Uskoplje i rukometni klub Sloga.

Uspješno realizovana akcija uređenja zelenih površina u G.Vakufu-Uskoplju, treba poslužiti kao primjer svim lokalnim zajednicama da se aktivnije uključe u zaštitu i očuvanje okoliša.