U KSC Bugojno svečano otvorene renovirane prostorije Gradske biblioteke.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Radi se o projektu vrijednom oko 30.000 KM, a LOT tim Turskog bataljona je obezbijedio 26.000 KM.

Svečanim presijecanjem vrpce renovirane prostorije Gradske biblioteke, koje se nalazi u KSC,otvorili su brigadir Ali Tanis,predsjednik Turske vojne misije u BIH,Amir Šečibović,ministar prostornog uređenja,građenja,zaštite okoliša,povratka i stambenih poslova SBK i Mirza Idrizović,direktor KSC Bugojno. Nakon otvaranja uslijedio je obilazak renoviranih prostorija,koje je dizajnirala arhitektica Tidža Čaušević,a koje nakon okončanja projekta izgledaju moderno i funkcionalno s novim dizajniranim namjenskim namještajem,novom rasvjetom ,a čitaonica je dobila i književni klub,7 kompjutera,profesionalni kopir aparat,projektor i platno te LCD TV.

Svečanom otvaranju renovirane biblioteke predhodio je i prigodan program, tokom kojeg je naglašen značaj projekta.

– Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini djeluje od 1993. godine.Do sada smo realizovali brojne projekte,a tako će vjerujem biti i u narednom periodu. Zahvaljujem se svim građanima BiH što nam pružaju svoju podršku. BIH i Turska su odavno povezane i imaju posebnu saradnju,koja će se i nastaviti – kazao je predsjednik Turske vojne misije u BiH brigadir Ali Tanis.

U ime Vlade SBK prisutne je pozdravio Amir Šečibović,ministar prostornog uređenja ,građenja ,zaštite okoliša ,povratka i stambenih poslova SBK,zahvalivši se tom prilikom predstavnicima Turske na pomoći BIH i Bugojnu. Mirza Idrizović,direktor KSC je nakon pozdravnih riječi,izrazio zahvalnost u ime građana i uposlenika biblioteke Turskom bataljonu na pomoći u realizaciji značajnog projekta, ne samo za KSC,već i za Bugojno,naglasivši da će korisnici usluga Gradske biblioteke sada boraviti u mnogo ljepšem ambijentu.

U kulturno zabavnom programu učestvovali su učenici: Fadila Terzić i Danis Supur,a predstavile su se i članice Vokalnog ansambla Bugojno. Na kraju programa razmijenjeni su prigodni pokloni.

Gradska biblioteka Bugojno je počela  sa radom davne 1945.godine,kada je osnovana Narodna biblioteka, koja 1971. godine ulazi u sastav Doma kulture Bugojno. Od 1982. godine Biblioteka djeluje u sastavu novoizgrađene zgrade KSC Bugojno pod nazivom Gradska biblioteka.