U lančanom sudaru na magistralnom putu M-5 ozlijedjene četiri osobe

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tradicionalna promotivna vožnja Porsche Drive koju svake godine organizuje Porsche BiH, kod Travnika je završila saobraćajnom nezgodom.

Naime, na magistralnom putu M­5, u mjestu Duge Luke, došlo je do lančanog sudara u kome su ozlijeđene četiri osobe, a oštećeno je pet vozila, među kojima i skupocjeni Porsche Carrera 911 Turbo, tržišne vrijednosti od gotovo 400.000 KM, prenosi portal DAN.ba.    

Prema riječima očevidaca na licu mjesta, kolona atraktivnih Porsche­a, koja se kretala pod policijskom pratnjom, vjerovatno je privukla pažnju vozača koji su se sa njima mimoilazili, te je teretno motorno vozilo ostvarilo kontakt sa vozilima ispred sebe, a onda i sa dijelom kolone iz suprotnog pravca.

Kako je za Agenciju DAN izjavio glasnogovornik MUP-­a Srednjobosanskog kantona, Rusmir Prohan, uviđajne radnje na licu mjesta su još u toku, a iz JU Bolnica Travnik se do objave ovog teksta nisu mogli izjasniti o stepenu ozljeda učesnika nezgode.

Do okončanja uviđaja saobraćaj je na ovoj dionici obustavljen u potpunosti, te se vozačima savjetuje korištenje alternativnih putnih pravaca.