U lančanom sudaru na magistralnom putu M-5 ozlijedjene četiri osobe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tradicionalna promotivna vožnja Porsche Drive koju svake godine organizuje Porsche BiH, kod Travnika je završila saobraćajnom nezgodom.

Naime, na magistralnom putu M­5, u mjestu Duge Luke, došlo je do lančanog sudara u kome su ozlijeđene četiri osobe, a oštećeno je pet vozila, među kojima i skupocjeni Porsche Carrera 911 Turbo, tržišne vrijednosti od gotovo 400.000 KM, prenosi portal DAN.ba.    

Prema riječima očevidaca na licu mjesta, kolona atraktivnih Porsche­a, koja se kretala pod policijskom pratnjom, vjerovatno je privukla pažnju vozača koji su se sa njima mimoilazili, te je teretno motorno vozilo ostvarilo kontakt sa vozilima ispred sebe, a onda i sa dijelom kolone iz suprotnog pravca.

Kako je za Agenciju DAN izjavio glasnogovornik MUP-­a Srednjobosanskog kantona, Rusmir Prohan, uviđajne radnje na licu mjesta su još u toku, a iz JU Bolnica Travnik se do objave ovog teksta nisu mogli izjasniti o stepenu ozljeda učesnika nezgode.

Do okončanja uviđaja saobraćaj je na ovoj dionici obustavljen u potpunosti, te se vozačima savjetuje korištenje alternativnih putnih pravaca.