U naselju Vesela nestao trogodišnji Mehmed Česo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U bugojanskom naselju Vesela danas oko 14 sati nestao je trogodišnji dječak Mehmed Česo.

O nestanku je obaviještena bugojanska policija, a nakon što je alarmirano i stanovništvo ovog velikog naselja, počela je potraga . Malog Mehmeda tražilo se po obližnjim ulicama , te u rijeci Vesočnici, koja je samo nekoliko metara udaljena od porodične kuće Česa. Za dječakom je tragalo više od stotinu mještana.

Događaj je uznemirio stanovnike Vesele, od kojih su brojni u nevjerici očekivali da se živ i zdrav pronađe mali Mehmed. Dječak je posljednji put viđen kod betonske ograde u neposrednoj blizini porodične kuće Česa. Do tada se igrao, kao i svaki dan sa jedanaestogodišnjim bratom Dženanom. Majka Belkisa nam je pokazala gdje je u toku jdanašnjeg dana posljednji put vidjela svog sina. Upravo na mjestu gdje su se igrali sa cvijećem. Posuda u kojoj je bilo cvijeće i trava i dalje su se nalazili na tom mjestu.

Prvi sati potrage nisu dali rezultata. Nekoliko mještana je izrazilo sumnju da je moguće kako je mali Mehmed i otet. Pripadnici PU Bugojno su sa nekoliko patrola izišli na teren, preduzeli su opsežne radnje kako bi se neke od tvrdnji provjerile i pomoglo u pronalasku trogodišnjeg dječaka.