U našem gradu obilježen Međunarodni dan djeteta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Zaštita djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije primarni je cilj obilježavanja 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta. I u našem gradu, ovaj dan obilježen je uz bogat kulturno-zabavni program koji su pripremili najmlađi.

Već devetu godinu zaredom Udruženje roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Leptir” Bugojno organizovalo je manifestaciju posvećenu 20. novembru, Međunarodnom danu dječijih prava. Osnova za svijet mira je sredina u kojoj djeca postaju prijatelji, gdje uče i rade kako bi odrastali u zdravom okruženju, a da je to tako pokazala je prepuna Kristalna sala općine Bugojno i radost na licima najmlađih.

Načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić pozdravio je sve prisutne te se osvrnuo na značaj obilježavanja dana posvećenog najosjetljivijoj grupi, djeci.

Igrokazima, recitacijama, pjesmama i glumom djeca iz NVO Sunce, JU za predškolski odgoj i obrazovanje, OŠ Bristovi, OŠ Drvetine, III OŠ Bugojno, Dječije scene teatra Fedra, Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno kao i djeca iz Udruženja Leptir Bugojno prisutnima su ponudili zanimljivu večer u kojima su uživali kako najmlađi tako i njihovi roditelji.

 

Predsjednica Udruženja “Leptir” Bugojno Biserka Božić, istakla je kako je raduje činjenica što se svake godine dan posvećen samo djeci nastoji obilježiti na prigodan način.

Međunarodni dan djeteta, prilika je da se glasnije nego ikad stavi fokus na djecu i na činjenicu da je svako dijete posebno i jedinstveno.