U nedjelju 12. visinski skokovi s Vrbaskog mosta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Kluba sportova na vodi „Vrbas“ Bugojno u nedjelju, 27. augusta, s početkom u 17,00 sati biće održani tradicionalni skokovi s Vrbaskog mosta.

Ove godine riječ je o 12. visinskim skokovima s Vrbaskog mosta. Generalni pokrovitelj manifestacije, koja svake godine privuče veliku pažnju stanovnika gornjovrbaske regije, i ovog puta je Općina Bugojno.

Po riječima Nijaza Jusufspahića, predsjednika Kluba sportova na vodi „Vrbas“, budući da je protekle subote slična manifestacija upriličena u Sarajevu očekuje se da u Bugojnu, uz skakače s područja gornjovrbaske regije, nastupe gotovo svi učesnici sa te manifestacije. Riječ je o skakačima iz: Mostara, Konjica, Jablanice, Banje Luke, Zenice i Sarajeva.

Kako ističe Jusufspahić, budući da skokovi s Vrbaskog mosta predstavljaju završnicu sezone, moguće je da nastupe i gosti iz regije, odnosno skakači iz: Užica, s Kolašina, iz Podgorice i Kragujevca. I ove godine skakači će izvoditi skokove na vlastitu odgovornost, dok će skakači mlađi od 18 godina moći nastupiti jedino uz saglasnost roditelja.Prijave za učešće moći će se izvršiti neposredno do početka takmičenja kod Nijaza Jusufspahića, odnosno na tel. 064 / 44 99 961.

Ovogodišnjim 12. visinskim skokovima s Vrbaskog mosta biće i zatvorena sezona skokova na području naše zemlje.