U nedjelju nova emisija “Poljoprivreda Gornjovrbaske regije”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Da se rad i upornost uvijek isplate potvrdit će i priča koju smo ovih dana zabilježili u naselju Čipuljić, na imanju Mirzeta Kestena, uspješnog stočara i poljoprivrednika.

 

Vlasnik je više od dvadeset grla stoke i već godinama se uspješno bavi prodajom mlijeka i uzgojem silaže. Mirzet je rođen u Šipovu, a na prostore Bugojna došao je, kao izbjeglica, ratne 93. godine. Do zadnjeg dana je bio pripadnik Armije Republike BiH. Pet-šest godina je radio kao vozač u jednom privatnom preduzeću, a onda se odlučio baviti stočarstvom. I nije se, veli, pokajao.

Veliku pomoć u svakodnevnim poslovima Mirzetu pružaju supruga, sin i kćerka. Svojim stalnim mušterijama dnevno prodaju 50 do 60 litara mlijeka, a ostatak predaju Mljekari „Agrocentar“. Zadovoljan je redovnošću otkupa, ali bi zadovoljstvo bilo još veće, kada bi i naplata bila bolja. Bez obzira na sve, porodica Kesten planira proširiti proizvodnju.

Širu priču o porodici Kesten donosimo u emisiji „Poljoprivreda Gornjovrbaske regije“, koja je na programu TV Bugojno 18. septembra (NEDJELJA), u redovnom terminu od 18 sati i 30 minuta.

Urednica emisije: Mevlida Ridžal. Snimatelj: Mubekir Mlivo. Montaža: Jasmin Kaniža.