U okviru “Bugojanskog proljeća” učenici Gimnazije upriličili književno veče

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru “Bugojanskog proljeća” sinoć je u Maloj sali KSC-a upriličeno književno veče koje su organizovali učenici Gimnazije u saradnji sa bibliotekarom Edinom Topčićem.

Tom prilikom učenici su pripremili prigodan program obogaćen stihovima poznatog književnika Mehmedalije Maka Dizdara.

Ova večer bila je jedinstvena prilika da se društvo podsjeti na važnost štiva, kulture čitanja, ali kako to vole reći ljubitelji pisane riječi užitka koji pruža listanje i miris knjige.

Na književnoj večeri uručene su i nagrade za najbolje literarne radove pristigle na konkurs “Ljubav ispred zastava. ” S obzirom na to da je pristigao veliki broj radova, nije bilo jednostavno izabrati tri najbolja.

Ipak, tri rada su se izdvojila, a nagrade su pripale Mehi Ćatiću, Ajni Karadži i Emini Basari.

Riječ je o jednom dijelu projekta u kojem učestvuju učenici Gimnazije zajedno sa Nansen dijalog centrom iz Sarajeva koji predvodi Ljuljjeta Goranci- Brkić.

Knjiga je neprocjenjiva u kontekstu obrazovnog karaktera, ali u kontekstu stvaranja kvalitetne podloge za budućnost.

Učenici Gimnazije primjer su da književnost i poezija ne izumire, jer je knjiga ta koja doprinosi razvoju intelekta i čovjeka kao individue.

U okviru “Bugojanskog proljeća”  sutra će u pozorišnoj dvorani sa početkom u 19 sati učenici Druge osnovne škole predstaviti svoj kolažni program.