U okviru manifestacije “Bugojansko proljeće” odigrana predstava “Sretni kraljević”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U okviru manifestacije “Bugojansko proljeće”, sinoć je u Pozorišnoj dvorani KSC-a premijerno odigrana predstava po motivima jedne od najljepših bajki na svijetu “Sretni kraljević.”

Najmlađi članovi Dječije scene Tetra Fedra Bugojno, na jako zanimljiv način ispričali su priču o sreći, dobrosti i prijateljstvu.

Mališani Dječije scene Teatra Fedra Bugojno predstavili su se bugojanskoj publici predstavom “Sretni kraljević” u režiji Vernese Manov. Radnja bajke odvija se u jednom gradu Bezbrigovcu u kojem jedna lastavica nije otišla na jug jer je odgađala putovanje kako bi jednom “Sretnom kraljeviću” pomogla da svoje bogatstvo, dobrotu i sreću podijeli siromašnima i na taj način svijet učini boljim.

Postavku predstave čini 20 članova, s tim da se osam novih članova pridružilo Dječijoj sceni Teatra Fedra Bugojno, tako je da režiserka predstave Vernesa Manov imala zahtjevan zadatak, ali zahvaljujući dobroj organizaciji predstava je uspješno prošla kod publike.

Bajku o dobroti i sreći publici su na simboličan način predstavili najmlađi glumci teatra prenijevši tako osjećaj sreće i dobrote na sve prisutne.

Kreativnim izvođenjem predstave, mališani su pokazali svoje umijeće u glumi odrastajući na Fedrinim daskama koje život znače. Učenici OŠ Drvetine večeras sa početkom u 19h predstavit će kolažni program svoje škole.

Sutra sa početkom u 18h, Udruženje “Leptir” Bugojno izvest će kolažni program pod sloganom “Ja hoću, ja mogu.”

12345