U OMŠ Bugojnu održan Koncert mladih pijanista

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na koncertu su nastupili Tara Šijak, Erna Sultanović, Aid Ajkunić i Azemina Magrdžija, učenici iz klase profesorica Majde Šečić i Ifete Šečić. Uz mlade pijaniste iz našeg grada, na koncertu su  nastupili gosti iz SMŠ Novi TRavnik  Ana Šuta i Gabrijela Blaž, te grupa “Pozitiva 17”.

Mladi pijanisti bugojanske Osnovne muzičke škole na sinoćnjem koncertu izveli su djela najvećih klasika koja su neizostavna na repertoaru svih evropskih i svjetskih muzičkih scena .Svojim muziciranjem još jednom su potvrdili talenat i predani rad, te brojnoj publici priuštili nezaboravni koncert.

-Koncert mladih pijanista organiziran je u povodu Svjetskog dana muzike. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku iz Bugojna da smo mi dio evropske kulturne tradicije i da smo Evropa – kazala je prof. Majda Šečić. Dodala je da je ova generacija učenika OMŠ Bugojno za pamćenje i da su na različitim takmičenjima osvojili više od 16 nagrada i dvije specijalne nagrade.

Kao i za dosadašnje koncerte i takmičenja i ovaj put su radili predano. Uložili su mnogo rad i truda, a bilo je smijeha i suza, kaže njihova profesorica.

Na koncertu je nastupila rok grupa “Pozitiva 17”, koja je za ovu priliku izvela i nekoliko rok pjesama.

Direktorica OMŠ Bugojno Ifeta Šečić obratila se prisutnim i zahvalila svima, a posebno učenicima koji su na brojnim takmičenjima na najbolji način predstavljali svoju školu i svoj grad, te zaslužno osvajali prestižne nagrade.

1101123456789