U OŠ Drvetine upriličeno svečano otvaranje Udruženja žena “Burma”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Presjecanjem vrpce u Osnovnoj školi Drvetine svečano je otvorena prostorija za 26 članica Udruženja žena “Burma”. Radi se o udruženju koje ima za cilj da kroz raznovrsne rukotvorine njeguje i promoviše bh. tradiciju.

Da bosanska tradicija ne izumire pokazale su žene iz Udruženja “Burma” koje su hrabrim, ali sigurnim koracima uspjele da obezbijede prostoriju koja će ljubiteljima bosanske tradicije ponuditi raznovrsne proizvode. Udruženje je osnovano prije godinu dana, a broji 26 članica koje nastoje da bosansku tradiciju sačuvaju od zaborava.

Predsjednica Udruženja žena “Burma” Rafija Gazić nije krila oduševljenje i sreću te se ovom prilikom zahvalila svima koji su pružili podršku, a posebno načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću koji je doprinio da ovo udruženje dobije odgovarujeće mjesto i krene sa radom.

U ime potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović i zastupnika u Skupštini SBK-a Amira Šečibovića koji su bili spriječeni da prisustvuju svečanom otvaranju, prisutnima se obratio v.d. direktor JKUP Čistoća Bugojno Emir Sarajlić kazavši kako će nastojati da budu na raspolaganju udruženju u svim aktivostima kako bi svakim danom nizali samo pozitivne rezultate.

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić i predsjednica Udruženja Rafija Gazić presjecanjem vrpce zvanično su prostor Udruženja “Burma” proglasili otvorenim. A da Udruženje Đerđef pomaže mnogima pokazuju zahvalnice koje je dobila predsjednica Šida Kalbić za humanistu decenije kako njenog rada tako i udruženja koje će i dalje raditi na tome da pruži pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Od strane Udruženja žena “Burma”, načelniku općine Bugojno uručen je prigodan poklon i zahvalnica za podršku i doprinos pri samom osnivanju.

“Sretan je onaj čovjek koji zna da čuva i njeguje svoju tradiciju”,  istakao je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Za sve one koji vole bosansku tradiciju, preporuka je da posjete udruženje i uvjere se u bogatu ponudu brojnih rukotvorina koje članice sa ljubavlju prave, nastojeći da duh bosanske tradicije prošire i na ostale mjesne zajednice.