U petak završava TIFBU 2015.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Predstava “Želim da se oslobodim”, autora Cvetina Aničića zatvorit će ovogodišnji Festival TIFBU u Bugojnu. Ovaj pozorišni komad publika će moći pogledati u petak, 22.januara s početkom u 20 sati, u maloj sali KSC-a.

Predstava “Želim da se oslobodim” govori o žrtvama nasilja, a nastala je prije šest godina u sklopu akcije “16 dana aktivizma – borba protiv nasilja nad ženama”. Radnja predstave počiva na istinitim pričama žrtava nasilja, i u početku je izvodjena na ulicama, a tek kasnije i u pozorištima.

Podsjetimo, TIFBU 2015.godine je počeo u novembru i do danas su izvedene zanimljive i kvalitetne predstave pozorišta iz cijele BIH. Publika je imala priliku pogledati pozorišne komade „To ti je Lajf” i “Igru istine”, obje u produkciji Teatar “Fedra” Bugojno. Studenti glume Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci ,u klasi Elene Kostić ,publici su prikazali svoju ispitnu predstavu “Cirkus Čehov”. Izvedena je i pozorišna predstava “Draga Jelena Sergejevna” u kooprodukciji Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad i Teatra “Fedra” Bugojno.

Na Festivalu TIFBU 2015. odigrane su i pozorišne predstave : “Tamo gdje sunce zalazi” Teatra “Fedra”, “Marčelo”, radjena u kooprodukciji Teatra “Fedra” i trebinjske Kulturne scene “Male stvari”, zatim “Rodijaci” Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, “Ludnica” Banjalučkog studentskog pozorišta , te predstava “Terapija” DIS Pozorišta mladih Banja Luka ,a koja je pobjedila na prošlogodišnjem TIFBU festivalu u našem gradu.