U petak završava TIFBU 2015.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Predstava “Želim da se oslobodim”, autora Cvetina Aničića zatvorit će ovogodišnji Festival TIFBU u Bugojnu. Ovaj pozorišni komad publika će moći pogledati u petak, 22.januara s početkom u 20 sati, u maloj sali KSC-a.

Predstava “Želim da se oslobodim” govori o žrtvama nasilja, a nastala je prije šest godina u sklopu akcije “16 dana aktivizma – borba protiv nasilja nad ženama”. Radnja predstave počiva na istinitim pričama žrtava nasilja, i u početku je izvodjena na ulicama, a tek kasnije i u pozorištima.

Podsjetimo, TIFBU 2015.godine je počeo u novembru i do danas su izvedene zanimljive i kvalitetne predstave pozorišta iz cijele BIH. Publika je imala priliku pogledati pozorišne komade „To ti je Lajf” i “Igru istine”, obje u produkciji Teatar “Fedra” Bugojno. Studenti glume Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci ,u klasi Elene Kostić ,publici su prikazali svoju ispitnu predstavu “Cirkus Čehov”. Izvedena je i pozorišna predstava “Draga Jelena Sergejevna” u kooprodukciji Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad i Teatra “Fedra” Bugojno.

Na Festivalu TIFBU 2015. odigrane su i pozorišne predstave : “Tamo gdje sunce zalazi” Teatra “Fedra”, “Marčelo”, radjena u kooprodukciji Teatra “Fedra” i trebinjske Kulturne scene “Male stvari”, zatim “Rodijaci” Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, “Ludnica” Banjalučkog studentskog pozorišta , te predstava “Terapija” DIS Pozorišta mladih Banja Luka ,a koja je pobjedila na prošlogodišnjem TIFBU festivalu u našem gradu.