U polu-finalu Šutkovog memorijala ATT i Veterani Šadrvana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U ponedjeljak su na stadionu Mladost odigrane dvije preostale polufinalne utakmice Šutkovog memorijala.

Veterani Šadrvana su savladali ekipu 70230, dok je ATT Gornji Vakuf bio bolji od ekipe Caffe Zeko. Interesantno je da su obje utakmice odlučene izvođenjem penala, nakon što su u regularnom toku okonačane bez pobjednika 1:1.

U duelu Veterana Šadrvana i ekipe 70230 brojna publika na stadionu Mladost prisustvovala je veoma dobroj malonogometnoj predstavi. Golom Ahmeta Fuke 70230 je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist. Konačan rezultat u drugom dijelu postavio je Edin Bašić.Prilikom izvođenja penala četiri gola postigli su igrači Veterana Šadrvana, dok je ekipa 70230 to uspjela učiniti dva puta.

U drugoj utakmici viđen je veoma dinamičan i na momente vrhunski mali nogomet. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova. U drugih 20 minuta golom Anela Radmilovića Caffe Zeko je poveo sa 1:0, izjednačio je Vahid Halilović. U izvođenju kaznenih udaraca precizniji su bili igrači ATT-a , koji su sa konačnih 4:2 izborili nastup u polu-finalu.

Kod omladinaca prolaz u polufinale obezbijdile su dvije ekipe NK Sport Prevent. Sa 3:1 Sport Prevent 2001 je savladao Preporod Livno, dok je sa minimalnih 1:0 Sport Prevent 2000 savladao donjevakufski Fajkaš.

U utorak su na rasporedu polu-finalne utakmice u obje konkurencije. Prvo polufinale kod seniora od 20 sati odigrat će AD Špedicija i Općina Novi Travnik , a u drugoj polufinalnoj utakmici sastaju se : Veterani Šadrvana – ATT d.o.o. Gornji Vakuf .

Kod omladinaca sastaju se : NK Sport Prevent 2000 – NK Sport Prevent 2001, te NK Iskra – Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje. Dio polu-finalnog programa pripada i pjetlićima Iskre i Globusa, čije će generacije 2006/2007. i 2008./2009.-to odigrati revijalne utakmice.