U povodu dana općine okončane Male olimpijske igre „Bugojno 2017“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Organizator je bilo udruženje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja i sporta Bugojno. Stadion Mladost u četvrtak poslijepodne bio je u znaku mladih.

Održana je završnica ovogodišnjih međuškolskih sportskih takmičenja, poznatije kao Male olimpijske igre. Manifestacija je to koja se tradicionalno održava u povodu 20. maja Dana općine Bugojno.

U finalnoj utakmici u malom nogometu kod srednjih škola Gimnazija je sa 6:3 u veoma dobroj malonogometnoj predstavi savladala ekipu Srednje stručne škole i tako zasluženo došla do pobjedničkog pehara, koji im je uručio zamjenik predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić. Drugo mjesto je SSŠ, a treće Srednja tehnička škola.

U atletici na 60 metara kod učenica 6. i 7. razredi prva je Amna Dlakić (II OŠ), drugo mjesto osvojila je Armina Karašin – OŠ Gračanica, a treće Edina Mlivo – Prva OŠ. U istoj kategorijio kod dječaka prvi je Ubejd Dževahirić – Druga OŠ, drugo i treće mjesto osvojili su učenici Prve OŠ Asmer Musić i Alen Dedić.

U takmičenju na 100 m kod učenica 8. razreda prvo mjesto osvojila je Ismihana Šeho – Prva OŠ, dok su drugo i treće mjesto osvojile učenice OŠ Bristovi – Melika Halilović i Samra Bajrić. Kod učenika najbrži je bio Amar Rahmanović – Treća OŠ, drugi je Eldin Mlivo – Prva OŠ, a treći Ahmed Škembić – OŠ Gračanica.

Kod srednjih škola – učenice na 100 metara prvo mjesto osvojila je Sanela Mlivo – Gimnazija Bugojno, dok su drugo i treće mjesto osvojile učenice Srednje tehničke škole Enisa redžić i Envera Drino. U istoj kategoriji kod srednjoškolaca prvi je Ernest Ivković – Srednja stručna škola, drugo mjesto osvojio je Tarik Bašić – Gimnazija, a treće Edib Šišić – Srednja tehnička škola.

Kod srednjoškolki na 400 metara prva je Alma Haračić – Gimnazija , druga Emka Bašić – Srednja tehnička škola, a treća Sajra Rustempašić – Gimnazija.

Srednjoškolci su trčali na 800 metara , a prvo mjesto osvojio je Emir Halilović – Srednja tehnička škola, drugi je Aldar Dajić – Gimnazija Bugojno , dok je treće mjesto osvojio Asmir Balihodžić – Srednja stručna škola.

Kod osnovaca u takmičenju iz košarke poredak je i kod učenica i učenika isti. Prva mjesta osvojila je Prva OŠ, druga mjesta osvojile su ekipe Druge OŠ, a treća mjesta ekipe III OŠ.

U konkurenciji srednjih škola takmičili su se samo učenici, a prvo mjesto pripalo je Gimnaziji Bugojno, drugo mjesto osvojila je Srednja tehnička škola, a treće Srednja stručna škola.

U odbojci Osnovne škole – učenice prvo mjesto osvojila je Prva OŠ, drugo III OŠ, a treće II OŠ. Kod osnovaca prvo mjesto osvojila je OŠ Bristovi, druga je bila III OŠ, a treće I OŠ.

Kod srednjih škola u obje konkurencije prva je Gimnazija , drugo mjesto osvojila je Srednja tehnička škola, a treće Srednja stručna škola.

I na kraju u malom nogometu kod učenika osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Prva Oš, drugo III OŠ, a treće OŠ Bristovi. Nakon dodjela pobjedničkih pehara, diploma i nagrada prisutnima su se obratili predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić i predsjednik Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja i sporta Almir Bašić . Manifestacija je okončana zajedničkim fotografiranjem u znak sječanja na ovogodišnje veom masovno takmičenje bugojanskih osnovaca i srednjoškolaca.