U povodu dana općine okončane Male olimpijske igre „Bugojno 2017“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Organizator je bilo udruženje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja i sporta Bugojno. Stadion Mladost u četvrtak poslijepodne bio je u znaku mladih.

Održana je završnica ovogodišnjih međuškolskih sportskih takmičenja, poznatije kao Male olimpijske igre. Manifestacija je to koja se tradicionalno održava u povodu 20. maja Dana općine Bugojno.

U finalnoj utakmici u malom nogometu kod srednjih škola Gimnazija je sa 6:3 u veoma dobroj malonogometnoj predstavi savladala ekipu Srednje stručne škole i tako zasluženo došla do pobjedničkog pehara, koji im je uručio zamjenik predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić. Drugo mjesto je SSŠ, a treće Srednja tehnička škola.

U atletici na 60 metara kod učenica 6. i 7. razredi prva je Amna Dlakić (II OŠ), drugo mjesto osvojila je Armina Karašin – OŠ Gračanica, a treće Edina Mlivo – Prva OŠ. U istoj kategorijio kod dječaka prvi je Ubejd Dževahirić – Druga OŠ, drugo i treće mjesto osvojili su učenici Prve OŠ Asmer Musić i Alen Dedić.

U takmičenju na 100 m kod učenica 8. razreda prvo mjesto osvojila je Ismihana Šeho – Prva OŠ, dok su drugo i treće mjesto osvojile učenice OŠ Bristovi – Melika Halilović i Samra Bajrić. Kod učenika najbrži je bio Amar Rahmanović – Treća OŠ, drugi je Eldin Mlivo – Prva OŠ, a treći Ahmed Škembić – OŠ Gračanica.

Kod srednjih škola – učenice na 100 metara prvo mjesto osvojila je Sanela Mlivo – Gimnazija Bugojno, dok su drugo i treće mjesto osvojile učenice Srednje tehničke škole Enisa redžić i Envera Drino. U istoj kategoriji kod srednjoškolaca prvi je Ernest Ivković – Srednja stručna škola, drugo mjesto osvojio je Tarik Bašić – Gimnazija, a treće Edib Šišić – Srednja tehnička škola.

Kod srednjoškolki na 400 metara prva je Alma Haračić – Gimnazija , druga Emka Bašić – Srednja tehnička škola, a treća Sajra Rustempašić – Gimnazija.

Srednjoškolci su trčali na 800 metara , a prvo mjesto osvojio je Emir Halilović – Srednja tehnička škola, drugi je Aldar Dajić – Gimnazija Bugojno , dok je treće mjesto osvojio Asmir Balihodžić – Srednja stručna škola.

Kod osnovaca u takmičenju iz košarke poredak je i kod učenica i učenika isti. Prva mjesta osvojila je Prva OŠ, druga mjesta osvojile su ekipe Druge OŠ, a treća mjesta ekipe III OŠ.

U konkurenciji srednjih škola takmičili su se samo učenici, a prvo mjesto pripalo je Gimnaziji Bugojno, drugo mjesto osvojila je Srednja tehnička škola, a treće Srednja stručna škola.

U odbojci Osnovne škole – učenice prvo mjesto osvojila je Prva OŠ, drugo III OŠ, a treće II OŠ. Kod osnovaca prvo mjesto osvojila je OŠ Bristovi, druga je bila III OŠ, a treće I OŠ.

Kod srednjih škola u obje konkurencije prva je Gimnazija , drugo mjesto osvojila je Srednja tehnička škola, a treće Srednja stručna škola.

I na kraju u malom nogometu kod učenika osnovnih škola prvo mjesto osvojila je Prva Oš, drugo III OŠ, a treće OŠ Bristovi. Nakon dodjela pobjedničkih pehara, diploma i nagrada prisutnima su se obratili predsjedavajući OV Bugojno Igor Vrljić i predsjednik Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja i sporta Almir Bašić . Manifestacija je okončana zajedničkim fotografiranjem u znak sječanja na ovogodišnje veom masovno takmičenje bugojanskih osnovaca i srednjoškolaca.

MOI_1MOI_10MOI_11MOI_12MOI_13MOI_14MOI_2MOI_3MOI_4MOI_5MOI_6MOI_7MOI_8