U povodu mjeseca knjige u Bugojnu nagrade dobili srednjoškolci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Na konkurs koji je u povodu mjeseca knjige raspisala Gradska biblioteka Bugojno, dostavljene su 23 priče iz Bugojna i regije,a najbolje radove odabrao je tročlani žiri.

Učenica prvog razreda”Gimnazije” Bugojno Fatima Bečić osvojila je prvo mjesto, kratkom pričom „Ne mislim“ na konkursu koji je u povodu mjeseca knjige,za učenike srednjih škola,  raspisala  Gradska biblioteka Bugojno.Drugo mjesto je pripalo, takođe,učeniku Gimnazije Bugojno Arminu Fuka, pričom „Niti jedan žmigavac nepuca isto”,a treće mjesto osvojila je učenica trećeg razreda Elči Ibrahim-pašine medrese Nedžma Latić kratkom pričom „Kako je april postao oktobar“.

O radovima su govorili članovi žirija, prof. Senada Milanović, prof. Dubravka Gajić i Edin Topčić, dipl. bibliotekar,dok je prisutne  pozdravio Mirza Idrizović rukovodilac Gradske biblioteke Bugojno,izdvajajući planove Gradske biblioteke.

– U toku je projekat,koji realizujemo sa Turskim LOT timom,a radi se o  opremanju i uređenju čitaonice Gradske biblioteke.Planom je obuhvaćena i jedna prostorija u kojoj će biti književni klub,za naše afirmisane pisce– kazao je Mirza Idrizović, rukovodilac Gradske biblioteke Bugojno.

Organizator manifestacije je Gradska biblioteka Bugojno,a pokrovitelj Općina Bugojno.

 Kratke priče bugojanskih srednjoškolaca će biti objavljene u učeničkoj zbrici Gimnazije Bugojno.

Hasan Ajkunić,načelnik Bugojna i prof.Nedžad Milanović su uručili nagrade pobjednicima navedenog konkursa .

57585960616263