U požaru u Odžaku kod Bugojna izgorjela kuća porodice Manjgafić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Porodična kuća Halila Manjgafića potpuno je izgorjela u požaru, koji se dogodio danas oko 15.30 sati u naselju Odžak kod Bugojna.

 

Uzroci požara, u čijem su gašenju učestvovali bugojanski vatrogasci, još se utvrđuju.

-U kući smo živjeli ja, supruga, šestero djece, i jedan unuk. Sve što smo imali, nestalo je u vatri. Ostali smo bez krova nad glavom – kazao je vlasnik izgorenog stambenog objekta.

Sumnja da je požar izazvao spoj na starim kablovima, u dijelu krova.

-Ne znam kako ćemo popraviti sve ovo, jer niko nije zaposlen. Skupljamo i prodajemo papir, željezo i druge stvari. Od toga živimo. Ni zdravlje nas ne služi najbolje – naglasio je.

Nada se da će im dobri ljudi pomoći, i da će se to desiti u što skorije vrijeme, s obzirom da je zima, i da im je hitno potreban adekvatan smještaj.

Odmah nakon vijesti da su u požaru ostali bez kuće, akciju pomoći ovoj romskoj porodici pokrenuli su predstavnici mjesnog rukovodstva.

Pozvali su sve građane Gornjovrbaske regije, a posebno vlasnike građevinskih preduzeća, da se solidarišu i pomognu članovima porodice Manjgafić da prebrode nedaću, koja ih je zadesila.

-Oni trenutno imaju privremeni smještaj, ali se nadamo da će se ubrzo vratiti u svoj dom. Porodici Manjgafić potrebno je sada bukvalno sve, građevinski materijal za kuću, hrana, odjeća, obuća… Prava je sreća da nije bilo povrijeđenih – istaknuo je predstavnik Mjesne zajednice Odžak Samir Omanović.