U Pruscu održane “Igre bez granica”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru 507. Dana Ajvatovice, jučer su u Pruscu održane “Igre bez granica” u saradnji sa Omladinskim kampom. U “Igrama bez granica” učestvovalo je 120 mladih koji su u brojim disciplinama pokazali svoje vještine, a najboljima dodijeljene su diplome i prigodne nagrade.

“Igre bez granica” održane su u znak sjećanja na 25. godišnjicu od početka rata u Pruscu. Tim povodom Omladinski kamp organizovao je takmičenje u brojnim disciplinama kako bi mladi pokazali svoje vještine, a ujedno se i prisjetili prvog napada na Prusac, 21. maja i sačuvali sjećanje na te ratne događaje od zaborava.

Koordinator Omladinskog kampa Smail Elkaz istakao je kako već drugu godinu zaredom nastoje da organizuju okupljanje ovog tipa, a sve u okviru Dana Ajvatovice. “Igrama bez granica” prisustvovao je i predsjednik Asocijacije mladih SDA Bugojno dr. Nedžad Jusić koji je istakao kako je ovo jedinstvena prilika za druženje ali i da mladi nešto više saznaju o samoj Ajvatovici kako bi svoje znanje prenijeli na buduće generacije.

U “Igrama bez granica” učesnici su pokazali izvanredne vještine postigavši odlične plasmane u brojnim disciplinama. Omladinskom kampu želimo da i naredne godine organizuje okupljanje koje će ujediniti mlade u brojim takmičenjima.