U restoranu Memix upriličeno ramazansko druženje za članove porodica stradalih u Vrbanji ‘93

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Udruženja građana ” Porodica stradalih Vrbanja 1993.” u restoranu Memix upriličeno je zajedničko ramazansko druženje za članove porodica stradalih u Vrbanji 1993.

Po završetku iftara, proučena je zajednička dova nakon čega su dodijeljene zahvalnice istaknutim pojedincima za doprinos u radu i izgradnji spomen obilježja te doprinos u osnivanju samog udruženja.

Udruženje građana “Porodice stradalih Vrbanja 1993.” nastoji da susretima sa članovima porodica iskaže duboko poštovanje prema svim nevinim žrtvama Vrbanje. Ramazanskim druženjem koje je upriličeno u petak, njeguje se tradicija okupljanja koje je od velikog značaja kako za udruženje, tako i za porodice. Ove godine obilježava se 20 godina od izgradnje spomen obilježja u Vrbanji istakao je predsjednik Udruženja građana “Poprodice stradalih Vrbanja 1993.” Mirsad Teskeredžić

Predstavnik Upravnog odbora Udruženja građana “Porodice stradalih Vrbanja 1993. “Salih Gurbeta uručio je zahvalnice bivšem načelniku općine Bugojno Dževadu Mlaći, bivšem pomoćniku načelnika za finansije Hasanu Šabiću, posthumno rahmetli: Abidu Karadži, Salemu Šehiću i Fehki Velagiću, Enesu Šehiću i Ramizu Deliću, MIZ Bugojno, načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću, Asocijaciji mladih SDA Bugojno te potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović, koja je godinama najveći donator.

Udruženje građana “Porodice stradalih Vrbanja 1993. ” nastavit će da pruža podršku porodicama čiju su članovi izgubili svoje živote, a raznim aktivnostima podsticat će javnost da se događaji iz prošlosti više nikada ne ponove i ne zaborave.