U Sarajevu prezentiran projekat “I djeca znaju pjevati”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji MAXIMUM MUSIC produkcije Sarajevo, a u saradnji s Robot centrima širom BIH i kompanijom Telemach, nedavno je pokrenut projekat pod nazivom ”I djeca znaju pjevati”.Njegova prezentacija kao i predstavljanje finalista projekta, organizovana je jučer u Sarajevu. Plasman u finale izborila su i djeca iz Bugojna i Donjeg Vakufa.

” I djeca znaju pjevati” je projekat koji je osmišljen za izbor najboljih pjevača i pjevačica uzrasta od 6 do 15 godina. Kroz audicije koje su održane tokom oktobra u svim Robot centrima u BIH-ni, plasman u finale izborilo je 25-oro djece i mladih. Svi oni su jučer prisustvovali predstavljanju kako njih samih tako i cjelokupnog projekta, uz učešće organizatora i sponzora, te medija i roditelja učesnika projekta. Jedan od glavnih organizatora i pokretača projekta je predstavnik Maximum music studija , Jasmin Manjgafić koji je ovom prilikom istakao da je glavni cilj projekta promovisanje  dječijih muzičkih talenata u svojoj zemlji.

Uprkos lošem vremenu i prvom snjegu, promociji su prisustvovali svi finalisti, medju njima i Aida Bostan i Merjem Bašimamović iz Donjeg Vakufa, te naša bugojanka Lejla Mlivo, inače ranija učesnica i pobjednica na bugojanskoj manifestaciji  Djeca pjevaju hitove. Finalni izbor najboljih će se održati 18.12.2016 godine na Novogodišnjem dječijem koncertu u Sarajevskoj Skenderiji, a pobjednicima slijede velike nagrade kao i snimanje svoje prve pjesme u profesionalnom studiju i putovanje u Disneyland.