U sklopu projekta „Muzički dijalog za 10 „ upriličena posjeta Muzičkoj školi u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Osnovnu Muzičku školu Bugojno posjetili su profesori, asistenti i saradnici sa Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Ova posjeta realizirana je u sklopu projekta „Muzički dijalog za 10“.

Muzička akademija iz Sarajeva implementira projekta „Muzički dijalog za 10“ koji je podržan od strane platforme Dijalog za budućnost, zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija. U sklopu projekta realizuju se cjelodnevne posjete muzičkim školama iz BiH. Među devet škola, zahvaljujući kontinuirano dobrim rezultatima, u projekt je uključena i bugojanska Osnovna muzička škola.

-Cilj je pružiti mladima u BiH mogućnost edukacije i interakcije kroz masterclassove, tribine i koncerte, a istovremeno je to prilika mladim umjetnicima da svoje znanje prezentiraju javnosti i tako steknu iskustvo scenskog nastupa – kaže Ifeta Šečić, direktorica Osnovne muzičke škole u Bugojnu.

Riječ je o afirmacijskom projektu, kaže prof. Nihad Krećo sa Muzičke akademije iz Sarajeva, te dodaje kako je zadovoljan onim što radi Osnovna muzička škola u Bugojnu.

Nakon rada s djecom, u bugojanskoj Muzičkoj školi održan je i koncert asistenata i studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Po okončanju projekta „Muzički dijalog za 10“, planiran je koncert na kojem će nastupiti učesnici mastecklassa iz svih muzičkih škola koje su bile obuhvaćene ovim projektom.Tom prilikom premijerno će biti izvedena muzička djela koje su napisali kompoztori s Muzičke akademije iz Sarajeva.