U subotu u KSC-u taekwondo takmičenje „BUGOJNO OPEN 2016“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Taekwondo kluba „Bugojno“ u subotu ,7. maja 2016. godine, u KSC-u će biti održano međunarodno taekwondo takmičenje „BUGOJNO OPEN 2016“.

Takmičenje se biti upriličeno za sve uzraste, od predpionira, mlađih kadeta, kadeta, juniora pa do seniora. Organizator očekuje učešće od 250 do 300 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Takmičenje će biti organizovano u tri discipine: borbe, kick i forme (poomsae), a odvijate će se na pet borilišta.

Nakon jutarnjeg vaganja takmičara, te sastanka sudija i trenera, takmičenje će biti otvorenoko u 09 sati i 30 minuta intoniranjem himne Bosne i Hercegovin obraćanjem načelnika Općine Hasana Ajkunića, Od 10.00 sati do 14.00 sati predviđene su eliminacione borbe po uzrastima i kategorijama. Nakon jednosatne pauze od 15.00 do 18.00 sati biće upriličene polufinalne i finalne borbe, te podjela medalja, diploma i drugih nagrada.

Uz brojne sponzore gereralni pokrovitelj turnira je općina , dok su medijski pokrovitelji ovog sportskog događaja: RTV Bugojno i portali bug.ba i bugojno-danas.